• Πάνω από 5.000 γυναίκες τον έχουν εμπιστευθεί • Πάνω από 2.000 γεννήσεις – τοκετοί • Υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού και του VBAC τοκετού, όπου είναι εφικτό • Πάνω από 3500 γυναικολογικά χειρουργεία

  Ο Ιατρός/Βιογραφικό Dr. Ηλίας Κατσίκης MD, PhD

  Ο Ηλίας Κατσίκης είναι μαιευτήρας – γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός με εξειδίκευση στην ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής στο Τορόντο του Καναδά.

   

  ● Είναι επιστημονικός υπεύθυνος – διευθυντής του μαιευτικού γυναικολογικού τμήματος της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Βιοϊατρικής.
   
  ● Πρωτοπόρησε, καθώς δημιούργησε στην Βιοκλινική Θεσσαλονίκης την αίθουσα «Ελευθώ», όπου οι επίτοκες μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια σε έναν χώρο, μέσα στην κλινική, που να μοιάζει με το σπίτι τους.
   
  ● Ξεκίνησε από το 2007 το πρόγραμμα «Τοκετός μιας ημέρας» σε συνεργασία με τον σύλλογο μαιών –μαιευτών Θεσσαλονίκης και την Βιοκλινική Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτό η νοσηλεία της λεχωίδας μπορεί να διαρκέσει πολύ λιγότερο στην κλινική και να συνεχιστεί στο σπίτι της, με την επίβλεψη εξειδικευμένου μαιευτικού προσωπικού.
  gynaikologos-thessaloniki
  ● Αποφοίτησε από το τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας τοαυ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
   
  ● Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην πρώιμη διάγνωση της εξωμητρίου κυήσεως, με εργαστηριακές μεθόδους και στην αντιμετώπισή της.
   
  ● Είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην Θεσσαλονίκη.
   
  ● Υπήρξε επί χρόνια άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος υπογονιμότητας, με διευθυντή τον καθηγητή της ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής Δ. Πανίδη.
   
  ● Συνεχίζει την ιατρική παράδοση της οικογένειάς του, καθώς ο πατέρας του Dr Κυριάκος Κατσίκης υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους μαιευτήρες γυναικολόγους που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Λαπαροσκόπηση και τη μικροχειρουργική σάλπιγγας. Διατήρησε το γυναικολογικό ιατρείο του πατέρα του, όπου για 50 χρόνια προφέρονται ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, πάντα με σεβασμό και αλήθεια απέναντι στην γυναίκα.

  Διοργανωτής του
  Baby Boom Event.

   
  Επί 8 χρόνια διοργανώνει μαζί με την σύζυγό του Ειρήνη Πασχαλέρη την Νο 1 ενημερωτική ημερίδα για την εγκυμοσύνη και την μητρότητα, στα πλαίσια της οποίας διακεκριμένοι επιστήμονες ενημερώνουν ΔΩΡΕΑΝ τις γυναίκες για την εγκυμοσύνη, τον ασφαλή τοκετό, τη διαχείριση του βρέφους στο σπίτι, την ψυχολογία της εγκύου, την ανάπτυξη του βρέφους και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της εκδήλωσης: www.babyboomevent.gr.